AdSence

tiistai 13. maaliskuuta 2012

ASUNTOLAELÄMÄÄ 1.


Kirkonkylän asuntola on käynyt ahtaaksi ja osa sen entisistä asukeista, muun muassa me Kuuselan koulusta tulleet joudumme kulkemaan linjurilla yöksi Sakaran koulun asuntolaan, ei sovitakaan enää siihen entiseen. Meitä kai voi nakella minne vain…

Sakarassa ei ulkoilutunneilla ole oikein tekemistä ja niinpä me seilaillaan pitkin sivuteitä ja viitostien reunamia paikalliseen nuorisoon tutustumassa.

Eräänä pimeänä iltana jäi rinnakkaisluokalla oleva tyttö ohi ajavan moottoripyörän ruhjomaksi. Ambulanssi saatiin hälytettyä, kun joku juoksi kiidättämään asuntolaan sanaa. Tyttö viipyi sairaalassa kauan, sillä hänen jalkansa jouduttiin leikkaamaan ja siihen jäi pysyvä merkki kolarista. Onneksi jäi vain pieni muisto, sillä olisihan siinä voinut käydä paljon pahemminkin. Ainekset siihen olivat ainakin erinomaiset, sillä katuvaloja ei ole ja oikeastaan me kuljetaan holtittomissa ryppäissä tien vierustoilla, kuten eräs asuntolan tädeistä huomautti.

Tämän jälkeen annettiin tarkemmat ohjeet siitä, minne saadaan mennä ja minne ei. Valvota sitä ei sen kummemmin ja entinen meno näyttää jatkuvan, nyt vain koetetaan muistaa pitää huoli ettei satuta asuntolanhoitajan tai jonkun muun tädin silmien eteen kiellettyjä polkuja tallatessamme. Siitä huolimatta enemmiltä onnettomuuksilta on ainakin tähän asti vältytty.

Ei kommentteja: