AdSence

tiistai 13. maaliskuuta 2012

VAPPUJUHLAT


Varpulassa oli vappujuhlat. Täällä tapahtuu niin harvoin mitään, että tietystihän me sinne porukalla mentiin. Kokkoniemeltä ei kyllä montakaan aikuista tainnut olla, eivät penskojakaan päästäneet, van meidän isä ja äiti kun eivät juuri politikoi, niin äiti tuumii, että kuhan jossain saavat käydä.

Laulettiin "Seiso vankkana suomalainen", "Kuulkaa korpeimme kuiskintaa" jne. Puheen piti joku A. Moilanen ja eräs tumma mies kertoili kaskuja. Minä jopa muistan yhden, koska siinä puhutaan pikkukoirista: ”Eräs poika viittasi tunnilla opettajalle. Opettaja kysyi: - No, mitä se Antti? - Meillä on viisi koiranpentua ja ne kaikki ovat maalaisliittolaisia, vastasi poika... Toiset katselivat ihmeissään, mutta eivät sanoneet mitään. No, joulu tuli ja meni. Joululoman jälkeisenä päivänä Antti viittasi taas ja sanoi: - Nyt niistä koiranpennuista kaksi on äskoodeeälläläi­siä ja kolme maalaisliittolaista. Opettaja ihmetteli: - Mistä sinä niin päättelet? - No kun äskoodeeälläläiset pitävät silmänsä auki, mutta maa­laisliittolaiset eivät pidä, poika vastasi."

Vitsit tuntuivat naurattavan kovasti ja tietysti minäkin nauroin mukana, vaikken oikein tajunnutkaan asian ydintä, mutta jotain mukavaa sen täytyi pakostakin olla!

Varpulan Perttu osti minulle hunajamehua. Kotiin lähdin kävelemään penskojen, Hillan, Taimin ja Kaisun, kanssa. Vähän ajan kuluttua takaamme kuitenkin pörräsi Vappu Lapin Eskon moottoripyörän kyydissä ja käski Kaisun hypätä taakseen. Me jäimme tassuttelemaan kolmistaan, sillä Esko vei heidät niemelle asti.

Ei kommentteja: