AdSence

tiistai 13. maaliskuuta 2012

KELTAINEN PÄIVÄKIRJA


Tämä Anjalta 15-vuotislahjaksi saamani päiväkirja aaltoinevine keltaisine kansineen kurnuttaa ja uikuttaa: ”Täytä minut, täytä minut! Tiedäthän sinä, että entiseen ei mahdu…”

Totta kai minä nyt sen tiedän, sillä olinhan tovin uutta ehtinyt jo kaivatakin. Entinen täyttyi siksi, kun rupesin kirjoittamaan siihen romaania… Sen viimeisellä sivulla lukee: ”Kiitos seurastasi, ystävä kallis. Älä avaa kansiasi vieraiden katseille. Rakkaudella Pihla.”

"Nyt sataa, nyt sataa ja itkee sydämein..."  Haluaisin todel­lakin laulaa niin. En mennyt tansseihin, koska ei viitsitty lähteä Hilman kans kahdestaan pitkin metsiä ja rantoja hortoilemaan. Marke on Karjolassa, Ullan korvaa juilii ja Vappua ei kotoa pääs­tetä, koska hän oli viime pyhänä.

Anja meni kavereineen Ämmänsaaren tansseihin. Kun taksi jo hurautti maantien päähän, hän liehui vielä alusvaatteisillaan ja saimme hoputella häntä joutumaan. "No, älkäähän hosuko", hän tuumi, ja kun auto kaarsi pihaamme, seisoi hän somana ja hymyilevänä sateenvarjonsa alla. Sisko on niin nätti…

Poskihammasta kolottaa armottomasti. Kaivelin näes siinä olevaa rei­kää ripsiharjan varrella eikä se tietenkään tykännyt moko­masta. Onneksi hoksin hieroa ientä kamferitupolla ja se ajet­tui ja kipu hävisi.

On iltayö, vinttihuoneen kello on noin 11. Anjan radiosta kuuluu Soiva lauantai-ilta.

Anja on etsiskellyt takuumiehiä voidakseen ottaa opiske­luun lainaa pankista. Kehnolta näyttää. Toivoisinpa olevani rikas. Antaisin sisaruksilleni ja vanhemmilleni niin paljon rahaa, ettei heidän tarvitsisi keltään lainaa vinkua!

Ei kommentteja: