AdSence

keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

KANGASPÄÄLLYSTEINEN HARMAA PÄIVÄKIRJA


Ilta on ollut pitkä. Savusaunan tuoksuva lämpö väreilee vielä iholla kun Pihla istahtaa päiväkirjat sylissään vinttihuoneen lattialle. Eihän niitä rannalla vielä voi säilyttää, keskeneräisessä mökissä, jossa lentelee jos minkämoista lastua ja pärtöä ynnä muuta rakennusjätettä, takaisin ne on pitänyt kuskata, piilottaa vinttihuoneen tiiliskivistä kasatun heilakan ja heppoisen kirjahyllyn taakse.

Pilvi nukkuu alas lasketun hetekan puoliskolla ettei tipahtaisi, Tapsa kuorsaa toisessa puoliskossa. Pihlan patjavuode on lattialla, Pilvin sängyn vieressä.
Jännittää, vatsasta kouristaa tutunoloisesti. Lapsuuden ja nuoruuden menneet vuodet odottavat sylissä uudelleenlöytämistään.

Kangaspäällysteinen harmaa päiväkirja on varhaisin ja sen kansi hulvauttaa esiin pitkät asuntolaviikot, katkeran koti-ikävän, lohduttoman yksinäisyyden, ystävättömyyden ja viiltävän köyhyyden. Kädet täristen hän avaa sen ensimmäisenä. 

Kansakoulunaikaiset merkinnät lipuvat nopeasti silmissä, ne tuntuvat olevan paremmin muistissa kuin keskikoulu ja sen jälkeiset tapahtumat, joten silmien juoksu pysähtyy vasta ensimmäiseen keskikoulusta kertovaan muistiinpanoon.

Ei kommentteja: